Filloi procedura për WiFi falas në vende të hapura publike në Maqedoni

39

Ka filluar procedura për WiFi shtetëror falas në vende të hapura publike, njoftojnë nga Qeveria.

Qeveria rishikoi dhe miratoi Informacionin për sigurimin e WiFi falas shtetëror në zona të hapura publike, si pjesë e Programit të Punës së Qeverisë.

“Për realizimin e këtij programi, Qeveria përcaktoi një rekomandim për Ndërmarrjen Publike Transmetuese Kombëtare – Shkup si bartës i realizimit të projektit që siguron WiFi falas shtetëror në zona të hapura publike në vendet me interes për turistët nga operatorët e telekomunikacionit deri në fund të vitit 2021 në bashkëpunim me Ministrinë e Shoqërisë Informative dhe Administratës, Agjencisë për Promovimin dhe Mbështetjen e Turizmit dhe Pushtetit Lokal për të përgatitur dhe paraqitur një propozim Lista e vendndodhjeve për sigurimin e WiFi falas shtetëror për të gjithë territorin e vendit, për marrjen e pëlqimit nga Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut, në përputhje me Rekomandimet për sigurimin e “WiFi shtetëror falas në zona të hapura publike”, thuhet në njoftimin e Qeverisë.

Deri në fund të prillit 2022, në bashkëpunim me Ministrinë për Shoqëri Informatike dhe Administratë, Zyra Kombëtare e Kompetencës së Broadband dhe Agjencia për Komunikimet Elektronike do të zhvillojnë takime publike me operatorët e interesuar dhe qeveritë vendore për të zbatuar sigurimin e WiFi falas në vendet e miratuara me interes për turistët./