Filipçe ofroi dorëheqjen e tij, Zaevi duhet ta pranojë ose refuzojë atë

55

Ministri i Shëndetësisë, Venko Filipce, njoftoi dje në një konferencë të jashtëzakonshme për shtyp se dha dorëheqjen nga kryeministri Zoran Zaev pas tragjedisë në të cilën vdiqën gjithsej 15 pacientë në spitalin modular të covid në Tetovë, 14 pacientë u dogjën dhe një pacient vdiq pas një përpjekje të dështuar për t’u ringjallur., para se të shpërthente zjarri.

Jo zyrtarisht, ende priten informacione nga Zyra e Kryeministrit, nëse dorëheqja do të pranohet apo refuzohet. “Fokus” i ka dërguar një pyetje Zaevit nëse do ta pranojë apo jo dorëheqjen, por deri më tani nuk ka marrë përgjigje.

Sipas procedurës, dorëheqja i paraqitet Qeverisë, gjegjësisht Kryeministrit, Zoran Zaev, dhe nëse ai e pranon atë, i paraqitet Kuvendit, i cili duhet ta deklarojë atë dhe të emërohet një ministër i ri.

Filipçe dha dorëheqjen dy ditë pas tragjedisë në Tetovë, edhe pse ditën e parë tha se do të priste rezultatin e hetimit, kështu që do të vendoste nëse do të jepte dorëheqjen.

  • Unë gjithmonë kam qëndruar përgjegjës dhe transparent. Unë kurrë nuk ika nga kritikat, kurrë nuk hoqa dorë nga mundja e pandemisë. Tragjedia e fundit më goditi shumë. Prandaj sot, për arsye morale, i ofrova një dorëheqje me shkrim kryeministrit Zaev. Dua t’i falënderoj për besimin e tyre. Dua të falënderoj mediat për transparencën dhe bashkëpunimin e tyre, tha Filipçe.

Kryeministri Zoran Zaev nuk është bërë publik për tre ditë pas zjarrit katastrofal, edhe pse ishte në Tetovë në mbrëmje së bashku me Filipçe dhe zyrtarë të tjerë shtetërorë.