Bujar Osmani brenda tre ditëve reteron prapë : Opsionet për fillimin e negociatave me BE janë qershori ose dhjetori

17

“Ajo që na mbron në mosmarrëveshjen me Bullgarinë janë parimet, jo vetëm tonat, por, mbi të gjitha, ato Evropiane dhe kjo është ana jonë më e fortë në këtë mosmarrëveshje,” tha Ministri i Jashtëm Bujar Osmani.

Ne përpiqemi t’i argumentojmë këto parime para Bullgarisë dhe miqve tanë. Drejtësia është vetëm një nga parimet, por ka shumë parime që kanë mbrojtur idenë evropiane për 75 vitet e fundit. Në të gjitha valët e zgjerimit të BE-së, ka pasur përpjekje për të imponuar çështje bilaterale, për të ngadalësuar procesin, por tani Bashkimi ka dalë më i fortë në ato pengesa dhe gjithmonë ka pasur sukses. “Ai e bëri atë bazuar në respektimin e parimeve,” tha Osmani gjatë një paraqitje të ftuar në emisionin “24 Analiza” në TV 24 News.

Sipas tij, qershori dhe pastaj dhjetori janë datat e mundshme për mbajtjen e konferencës së parë ndërqeveritare të BE me S Maqedoninë, sepse, thotë ai, në shtator do të bëjmë përsëri fushatë për zgjedhjet lokale.

“Në analizë, qershori duket si një mundësi më e mirë, por fatkeqësisht, ajo që ndodhi në Bullgari pa një qeveri e ndërlikon atë dritare të mundësive,” tha ai.

Ai tregon se për momentin, propozimi portugez është në tryezë, të cilin e vlerësuam si një bazë të mirë së bashku me miqtë evropianë, por jo Bullgarinë. Ai beson se ky është një propozim që adreson ndjeshmërinë e të tre palëve

https://www.mkd.mk/makedonija/politika/osmani-opcii-za-pochetok-na-pregovori-se-juni-ili-dekemvri