Boki 13 kërkoi përjashtimin e Ruskoskës, thotë se ka dëshmi kundër saj për 4 milion euro korrupsion

190

linku https://24info.mk/%D0%B1%D0%BE%D0%BA%D0%B8-13-%D1%80%D1%83%D1%81%D0%BA%D0%BE%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%B2%D0%BC%D0%B5%D1%88%D0%B0%D0%BD%D0%B0-%D0%B2%D0%BE-%D0%BA%D0%BE%D1%80%D1%83%D0%BF%D1%86%D0%B8%D1%98%D0%B0-%D1%82/

I akuzuari i parë në rastin “Reket”, Bojan Jovanovski – Boki 13 në seancën e sotme gjyqësore tha se kishte dëshmi të pakontestueshme për krim që ka lidhje me korrupsion të prokurores Villma Ruskoska që kushton 4 milionë euro. Për shkak të kësaj, kërkoi përjashtimin e saj nga rasti “Reket”.
Ai tha në gjykatë se kishte prova të pakundërshtueshme të një pretendimi të tillë. Ai njoftoi se do të ngrejë kallëzime penale kundër saj dhe 18 të tjerëve.


-Unë dua t’ju njoftoj për disa situata të rëndësishme në këtë rast. Për të mos u përsëritur, shëndeti im po përkeqësohet dita ditës. Në një nga raportet e mia të shkruara, unë gjithashtu i kam dërguar një letër Shefit të PTHP-së Ljubomir Jovevski. Pyetja kryesore para kësaj gjykate është për disa gjëra: Unë ndjehem si personi më i pafavorshëm që merr frymë nga ajri më i ndotur në vend dhe për ta gjykata ka më shumë qëndrime. Ndihem si një peng i forcave të errëta. Shefi i PTHP më këshilloi të them gjithçka në gjykatë. Ku të paraqiten 19 akuza, përfshirë një kundër Wilma Ruskoska. A mund ta raportoj personin Wilma Ruskovska tek prokurori Wilma Ruskovska? Ku ta raportoj personin Vilma Ruskovska për korrupsion prej 4 milion eurosh për të cilin kam prova të pakundërshtueshme, pyeti Jovanovski.

Jovanovski nuk shpjegoi se për çka bëhet fjalë, dhe kërkoi këshillë nga gjykatësja Vaska Nikollovska Masevska se ku dhe si të ngre denoncim për këtë. Tha se ishte drejtuar në prokurori, por atje e kishin riorientuar për në gjykatë.

Gjykatësja Nikollovska Masevska iu përgjigj se gjithçka që kishte si denoncim dhe dëshmi duhet t’i dorëzojë në prokurori.