Bie qeveria Kurti

292

Sonte në orët e vona të mesnatës deputet e kuvendit të Kosovës kanë votuar mocionin e mosbesimit ndaj qeverisë së udhëhequr nga Albin Kurti. nga gjithësej 117 deputet pro mocionit votuan 82 deputet, kundër kanë votuar 32 deputet ndërsa i përmbajtur vetëm 1. Sipas Historisë së politike në Kosovë asnjë nga subjektet politike nuk kanë mundur ta nxjerrin mandatin deri në fund e qeveria kurti do të mbahet mend për dy gjëra. E para si qeveria që ka pasur mandatin më të shkurtër prej 50 ditësh dhe e dyta koha kurë është shkakru kjo qeveri në kohën e virusit vdekjeprurës Kovid 19, apo koronavirusit.