BEOGRAD: Ka përfunduar shëtitja e Europride, së shpejti fillon koncerti në Tashmajdan, policia ka gjithçka nën kontroll

59

Ecja e Europride, e cila filloi para godinës së Gjykatës Kushtetuese në qendër të Beogradit, ka përfunduar rreth orës 18:30 në stadiumin Tašmajdan, pa incidente të mëdha. Policia drejtoi disa mijëra pjesëmarrës të shëtitjes në një rrugë më të shkurtër përmes parkut Tashmajdan, në vend të bulevardit Krali Aleksandar dhe rrugës së Beogradit, siç ishte paralajmëruar.

Në të njëjtën kohë nga Kisha e Shën Savës po shkonte liturgjia, të cilën policia e ndaloi në rrugën “Resavska” për të parandaluar një takim nga afër.

Ecja ka mbaruar, festa e Europride është gati të fillojë

Deri në orën 18:30 përfundoi shëtitja e Europride, të gjithë pjesëmarrësit mbërritën në stadiumin Tašmajdan, ku u mbajtën koncertet e paralajmëruara të Senidës, Sara Jo…

Policia ka gjithçka nën kontroll

Gjatë gjithë kohës në epiqendër të ngjarjeve kanë qenë ministri i Punëve të Brendshme, Aleksandar Vulin dhe drejtori i Policisë së Beogradit, Veselin Miliq, ndërsa policia ka mbajtur situatën nën kontroll gjatë gjithë ditës. Pati disa incidente të izoluara dhe policia arriti të parandalonte përplasje të mëdha.

Anëtarët e Krenarisë mbërrijnë në destinacionin e tyre

Rreth orës 18:00, pjesëmarrësit e Europride filluan të mbërrijnë në destinacionin e tyre përfundimtar – stadiumin Tašmajdan, ku do të mbahet koncerti.

Dhe Giofre në Europride

Ambasadori i BE-së në Serbi, Emanuel Giofre, ka ardhur në Europride dhe përmes një postimi në Twitter ka deklaruar se është krenar që është atje.