BDI ka për çfarë të ankohet: 6 ministri, 106 drejtorë, 306 tenderë në vit…

50

Pas 18 vitesh në koalicion qeverisës, BDI po largohet në opozitë.

Pas marrëveshjes së djeshme të arritur nga VMRO-DPMNE, AA, Alternativa, BESA dhe E majta, partitë siguruan shumicën në Kuvend. Kaq mjafton për votëbesimin dhe ndryshimin e qeverisë.Këtë dush të ftohtë e vuri në këmbë i sigurti në vetvete Ali Ahmeti. Ai bëri të ditur se nuk do të veprojë me emocione dhe eufori, por është në komunikim të vazhdueshëm me partnerët.

Por realisht BDI-ja ka shumë për ti ardhur keq largimi.

Në Qeverinë e LSDM-së, BDI ka 6 pozita ministrore dhe 106 pozita drejtoresh. Anëtarët e partisë së Ahmetit kanë 206 pozita në borde dhe komisione, 306 tenderë në vit, 1006 vende pune me kontratë.

Ali Ahmeti, Artan Grubi, Talat Xhaferi… kush me shume, me pak se 18 vjet ne pushtet dhe shume e konsiderojne qeveri ne hije.