Bardhyl Mahmuti djaloshi nga Tetova në ballë të demostratave të 1981(një ndër organizatorët)

59

PRANVERA E MADHE KOMBËTARE FILLOI MË 11 MARS 1981! 11 marsi i vitit 1981 ishte dita kur u vendos themeli i Pavarësisë së Kosovës. Kjo ditë na bën të përkujtojmë etapën e nisjes së realizimit të projektit kombëtar të Pavarësisë së Kosovës Bardhyl Mahmuti djaloshi nga Tetova në ballë të demostratave(një ndër organizatorët) Brezi i ri, ai që do të hynte në histori me emrin “Brezi i Republikës” (1981), këtë frymë të shtetit të mirëqenies ekonomike e sociale ëndërronte e angazhohej politikisht që ta përvetësonte dhe ta aplikonte edhe në hapësirën shqiptare. .Në 11 marsi i vitit 1981 u vunë themelet që u realizuan e kurorëzuan me luftën e lavdishme të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës në Pranverën e viteve ‘98-‘99!Lavdi të rënëve për liri.