Banka Popullore: Mund të mendohet vetëm për denarin digjital.

123

Legalizimi i tregtisë me kriptovaluta do të përfitojë si qytetarë ashtu edhe transaksione ligjore jashtë vendit, tha VMRO-DPMNE, duke informuar se zgjidhja ligjore tashmë është përgatitur dhe do t’i paraqitet Parlamentit.

Banka Popullore thotë se disa vende në botë kanë lëshuar valutë dixhitale nga banka qendrore. Por, është një gjë krejtësisht e ndryshme nga bitcoin, etherium, një monedhë dhe mjete të tjera që lëshuesi nuk dihet me siguri dhe të cilat, siç thotë guvernatorja Anita Angelovska-Bezoska, nuk janë aspak monedha.

Banka Kombëtare nuk ka autoritetin për të rregulluar krijimin, posedimin ose tregtimin e kriptovalutave nga agjentët ekonomikë vendas. Ai nuk ka asnjë rol mbikëqyrës në lidhje me kripto-pasuritë, pavarësisht nëse është blerja e tyre përmes një procesi të ashtuquajtur “Miniera” ose investime në to, shpjegoi Banka Kombëtare.

Ata gjithashtu thonë se Banka Popullore aktualisht nuk ka aktivitete për emetimin e monedhës së saj dixhitale (denar dixhital). Por, siç shpjegoi Angelovska-Bezhoska, Banka Kombëtare monitoron vazhdimisht këtë proces në botë, që do të thotë se nuk përjashtohet mundësia që Maqedonia të ketë denarin e saj dixhital.slobodenpecat