ASH / Zaevi mashtroi shqiptarët dhe Lëvizjen Besa

91

Përveç mashtrimeve të vazhdueshme ndaj qytetarëve, Zoran Zaev po gënjen edhe Lëvizjen Besa, si partner i koalicionit “Ne mundemi”, thuhet në njoftimin e Aleancës për Shqiptarët.

“Ligji i ri mbi kartat e identitetit dhe pasaportat, sipas deklaratave të fundit të Kryeministrit Zaev, nuk do të përfshijë një grafë mbi përkatësinë etnike. E tij ishte plotësisht teknike dhe ne do të duhet të presim për një “tender” për një operator të ri të dokumenteve biometrike! Që kur e drejta për përcaktimin e përkatësisë etnike duhet të transferohet në “Tender”? Ku u bllokua marrëveshja dhe premtimi juaj i përbashkët në fushatën elektorale të koalicionit “NE MUNDEMI” për shqiptarët, apo ishte ky mashtrimi i dyfishtë i radhës nga LSDM-BESA? Deri kur çdo e drejtë e shqiptarëve do të duhet të kalojë nëpër tenderët tuaj, për përfitime financiare? Sa i përket partnerit tuaj të koalicionit, Lëvizjes Besa, ne i pyesim ata pse janë akoma në Qeveri, kur angazhimi dhe justifikimi i vetëm për një koalicion nën ombrellën “MUNDEMI” ishte futja e kolonës për përkatësinë etnike në dokumentet personale. “Prandaj, si Aleanca për Shqiptarët, ne kërkojmë përgjegjësi dhe përgjegjësi për secilin nga dështimet dhe mashtrimet tuaja përpara qytetarëve,” tha deklarata.