Artan Grubi / BDI mendon se dorëheqja e Zaevit nga posti i kryeministrit duhet të presë

65

Zëvendëskryeministri i parë Artan Grubi tha sot se BDI mendon se dorëheqja e kryeministrit Zoran Zaev nga posti i kryeministrit duhet të shtyhet.

“Ne kemi çështje të rëndësishme përpara nesh dhe besojmë se së bashku me z. Zaev në krye të asaj qeverie do të duhet t’i përfundojmë të gjitha ato procese, duke përfshirë dialogun me Bullgarinë për të hapur rrugën për marrjen e datës së parë. Konferenca ndërqeveritare dhe fillimi i negociatave për anëtarësim në BE”, tha Grubi, i cili së bashku me eurodeputetin Ilhan Kucuk vizituan shkollën fillore “Ismail Qemali”.

Ai shtoi se BDI do ta respektojë vendimin brendapartiak të LSDM-së për zgjedhjen e presidentit të ri i cili duhet të zgjidhet më 12 dhjetor.

Grubi theksoi se shumica parlamentare është e qëndrueshme. Zaev ka kontakte të drejtpërdrejta me Alternativën, tha Grubi dhe për takimet e informoi koalicionin qeverisës. Anëtarët e BDI-së kanë pasur takime edhe me Alternativën. Sa i përket kërkesës së opozitës për zgjedhje të parakohshme, Grubi mendon se kjo mund të diskutohet kur të zhvillohen zgjedhjet presidenciale, pra në vitin 2024 në prill ose maj.

https://www.novamakedonija.com.mk/makedonija/politika/%D0%B4%D1%83%D0%B8-%D1%81%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D0%BA%D0%B0-%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D0%B5%D0%B2-%D0%BE%D0%B4-%D0%BF%D1%80%D0%B5/