Arsovski-VMRO-DPMNE (video): Krimi dhe korrupsioni fillojnë dhe mbarojnë me Zoran Zaevin

33

Çdo deklaratë e Zoran Zaev, një margaritar i ri. Instanca më e lartë e SH.B.A.-së në raportin e saj pretendon se krimi dhe korrupsioni në qeveri janë në nivelin më të lartë dhe pengojnë biznesin në Republikën e Maqedonisë. Ky ka qenë një fakt për katër vjet. Krimi dhe korrupsioni në LSDM dhe në qeveri zënë nivelin më të lartë të mundshëm, tha zëdhënësi i VMRO-DPMNE Dimce Arsovski.

  • Dhe kur Zaev thotë se nuk ka asnjë krim dhe korrupsion në nivelet më të larta, ai qesh në fytyrën e Departamentit të Shtetit dhe qytetarëve që shohin krim çdo ditë. Kur Zaev thotë se nuk duhet të kërkojë përgjegjësi nga Ljupce Nikolovski për nivelin e lartë të korrupsionit sepse ai bëri një punë të mirë, qindra biznesmenë qajnë çdo ditë nga kjo Qeveri. Kujtojmë që të dy organet gjyqësore dhe Komisioni Antikorrupsion janë zyra partiake të LSDM-së dhe Zaevit, të cilët punojnë vetëm nën diktimin e tij dhe kryejnë urdhëra partiake. Nuk ka asnjë rast të vetëm të zbritur deri në fund kur dikush në pushtet të mbahej përgjegjës për ndonjë krim të kryer. Pakujdesi e tillë dhe gënjeshtra e tillë nga Kryeministri nuk janë parë askund deri më tani. Imagjinoni, Dragi Rashkovski, i cili ishte Sekretar i Qeverisë, i akuzuar për korrupsion të lartë dhe krim, Zaev duke thënë se ai nuk është skuadra e parë. Venko Filipce, një ministër që ndiqte komisionet e vaksinave, i cili fitoi para gjatë një pandemie, i cili vendos tenderë çdo ditë në një klinikë, Zaev thotë se nuk është skuadra e parë. Krimi në Ministrinë e Brendshme, ku drejtpërdrejt është përgjegjës Oliver Spasovski, i cili shpërndan letërnjoftime dhe pasaporta dhe gjithçka tjetër për kriminelët dhe bosët e drogës, Zoran Zaev për të thënë se ky njeri nuk është skuadra e parë, tha ai.

Arsovski tregon se Katica Janeva në SPO, e gjithë ekipi i së cilës përbëhej nga njerëz të afërt dhe bashkëpunëtorë të ngushtë të LSDM-së të cilët sulmonin biznesmenë dhe u tha publikisht se paratë dhe çanta përfunduan te familja Zaevi, përsëri Zoran Zaev për të thënë se këta njerëz nuk janë niveli i parë.

  • Nëpunësit e sporteleve që lëshojnë vetëm dokumente nuk mund të fajësohen për krimin e tyre. Realiteti i trishtuar në Republikën e Maqedonisë është se krimi dhe korrupsioni zënë një vend të parë të lartë në qeveri dhe ende askush nuk është përgjegjës. Por më besoni një ditë ata do të përgjigjen. Mënyra korruptive e punës së Zaevit dhe kësaj qeverie bën të vetën në raportet botërore, dhe qytetarët po varfërohen dhe po fundosen. Më në fund, krimi dhe korrupsioni në Republikën e Maqedonisë fillojnë dhe mbarojnë me Zoran Zaev, tha zëdhënësi i VMRO-DPMNE.