Antikorrupsioni do të hetojë rastin me prokurimin e vaksinave nga “Sinofarm”

32

Komisioni Shtetëror për Parandalimin e Korrupsionit (SCPC) në kolegjiumin e sotëm vendosi të mbledhë informacion të mjaftueshëm në lidhje me pretendimet që u shfaqën në media, në lidhje me prokurimin e vaksinave nga prodhuesi kinez Sinofarm, në mënyrë që të përcaktojë nëse ka elementë për veprim.

Në varësi të të dhënave të mbledhura, ajo do të vendosë nëse ka mjaft elemente për të hapur një çështje nën juridiksionin e KPGjP-së”, tha kryetari i KPGjP-së Biljana Ivanovska për MIA.

Sipas saj, siç i tha ajo Radios Evropa e Lirë, organet e tjera siç është Prokuroria Publike duhet të përfshihen në këtë situatë.

Kryeministri Zoran Zaev dje, kur u pyet nga një gazetar në lidhje me shkrimet e gazetës italiane “La Verita” në lidhje me prokurimin e vaksinave kineze për vendin, hodhi poshtë akuzat për veprim të paligjshëm., Dhe urdhri u bë përmes Ambasadës Kineze dhe Ministria e Jashtme e Kinës me kërkesë të autoriteteve kineze.

“Unë mohoj çdo keqbërje ose ndonjë keqbërje. Sepse në këtë periudhë ne jemi duke bërë përpjekje për të siguruar vaksinën përmes të gjitha kanaleve të mundshme siç e presin qytetarët tanë, një orë më shpejt. Unë dhe Ministri i Shëndetësisë informuam publikun se pas dy javësh pritje për aktivitetet e Ambasadës Kineze, ne nuk mund të merrnim kontakte direkt përmes Sinofarm dhe të vendosnim porosi përmes ndërmarrjeve private që nuk ishin konfirmuar nga Ministria e Punëve të Jashtme dhe prandaj paradhënia u tërhoq. “Tani ne presim që porositë të arrijnë përmes Ministrisë së Punëve të Jashtme të Kinës, pra përmes Ambasadës Kineze,” tha Zaev.