Anketa / Taravari: ASH po vazhdon me ekspansionin në elektoratin shqiptar

32

Sekretari i përgjithshëm i Aleancës për Shqiptarët (ASH), Arben Taravari ka komentuar anketat e fundit lidhur me rejtingun e partive politike, e që sipas tij, ASH-AAA po vazhdon me rritje të vazhdueshme.

“Anketa regullisht bëjmē te gjithe partitë dhe e dijmë kush ku qëndron. Është eveidente dhe e pakojtestueshme në të gjitha anketat e cilës do qoftë agjension, se BDI ka rrënie të paktë por të vazhdueshme dhe ASH ka rritje të vazhdueshme, nē qoftë se anketat krahasohen 2020 dhe 2021. Dmth përsëri po e gjeneralizoj, një gjë është e sigurtë se në të gjtiha anketat relevante dallimi ndërmjet ASH-së dhe BDI-së është me diferënce + ose – 1%, qē është në korrniza të gabimit statistikor të mundshëm në këtë lloj hulumtimesh.

Si konstatim, BDI vazhdon me tkurrjen e saj të ngadalshme por të vazhdueshme, kurse ASH vazhdon me ekspansionin në elektoratin shqiptar! Definivisht dhe pa dyshim shqiptarët në Maqeoni ASH-në e shohin si shpresë dhe alternativ të vetme për qeverisje në të ardhmen!”, theksoi për INA, sekretari i përgjithshëm i ASH-së, Arben Taravari.