Ambasada ruse u përplas me Bujar Osmanin për masat e SHBA

73

Ambasada ruse reagoi ndaj një deklarate nga Ministri i Jashtëm Bujar Oomani, i cili përshkroi aktivitetet e Rusisë në kufirin ruso-ukrainas si “kërcënuese dhe destabilizuese” në Twitter.

Dhe ne vërejmë solidaritetin e Maqedonisë bazuar në akuza të pabazuara të veprimtarive të Rusisë. Besoni se përparësitë duhet të pasqyrojnë nevojën për t’iu përgjigjur kërcënimeve dhe sfidave të zakonshme. “Deklarata të tilla vështirë se kontribuojnë në qëllimin e deklaruar publikisht të Maqedonisë për të forcuar lidhjet e dobishme reciprokisht me Rusinë,” tha ambasada e SHBA.

Dy ditë më parë, Osmani njoftoi në Twitter se “Maqedonia Veriore mbështet plotësisht dhe solidarizohet me masat e SHBA, duke iu përgjigjur aktiviteteve destabilizuese të Rusisë kundër Shteteve të Bashkuara dhe aleatëve tanë, dhe se përmirësimi i sigurisë sonë kolektive është përparësia jonë”

https://info.mk/makedonija/%D1%80%D1%83%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B0%D0%BC%D0%B1%D0%B0%D1%81%D0%B0%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D0%B5-%D1%81%D1%83%D0%B4%D1%80%D0%B8-%D1%81%D0%BE-%D0%B1%D1%83%D1%98%D0%B0%D1%80-%D0%BE%D1%81%D0%BC/