A ka terroristë nga Lindja e Mesme midis “Maqedonasve” ​​të Spasovskit:Pavle Trajanov pyet kush janë 211 personat e tjerë që morën pasaporta

27

Është më se e sigurt që afera me lëshimin e pasaportave të falsifikuara do të ketë lëvizje tektonike në një shkallë më të gjerë dhe pastrimi i saj do të përfshijë shërbimet më të zhvilluara dhe më të fuqishme të inteligjencës, tha ish-Ministri i Brendshëm dhe udhëheqësi i Bashkimit Demokratik në pushtet, Pavle Trajanov.

“Lëshimi i pasaportave zotërve të drogës dhe personave të rrezikshëm për sigurinë e vendeve të tjera do të ndikojë në reputacionin ndërkombëtar të Maqedonisë, trajtimin e NATO-s, si dhe proceset e integrimit evropian.” Për një kohë të gjatë, unë kam filluar të gjithë punonjësit e Ministrisë së Brendshme dhe shërbimeve të tjera të sigurisë të kalojnë nëpër “sitën”. Në ANB, ai proces po përfundon. “Pa pastrimin e personelit, siguria kombëtare do të vazhdojë të rrezikohet, veçanërisht nëse në sektorë jetikë shërbimet e sigurisë punësojnë njerëz pa kontrolle të plota të sigurisë në përputhje me standardet e NATO-s,” tha Trajanov në një deklaratë për Deutsche Welle në Maqedonisht.

Ekspertët e sigurisë të intervistuar nga DW thonë se implikimet e plota të kësaj çështje do të dihen kur të dihet profili i të gjithë personave që kanë marrë pasaporta me identitetin e dikujt tjetër.

“Deri më tani, katër emra nga 215 raste po qarkullojnë në publik. Ne nuk e dimë fare profilin e personave të tjerë që kanë marrë pasaporta. Për shembull, ne nuk e dimë nëse ata morën pasaporta dhe të kthyer nga fushat e betejës në Lindjen e Mesme. “Sigurisht që do të ketë implikime, por kërcënimi i tyre individual dhe i plotë i sigurisë mund të përcaktohet kur ne i dimë të gjitha të dhënat”, tha bashkëbiseduesi ynë.

Има ли и терористи од Блискиот Исток меѓу „Македонците“ на Спасовски: Tрајанов прашува кои се останатите 211 лица кои добиле пасоши