Ziadin Sela: Të bëhen testime masive per Covid19, nga një anëtar i çdo familjeje!

182

Ziadin Sela në emisionin ,,200″ në Alsat-M me Nazim Rashidin lidhur me situatën e krijuar me padneminë,ka thënë: gjëja më e mirë që mundë të bëhet në këtë situatë të luftës kundër koronavirusit është testimi masiv i popullatës,kjo mund të bëhet në dy faza,në fazën e parë duhet testuar s’paku nga një antarë në çdo familje me anë të testimit të shpejtë dhe në ato raste ku kemi test pozitivë atëherë të kalohet në fazën e dytë ku në ato raste ku kemi test pozitiv të bëhet testim për gjithë familjen dhe të izolohen,vetëm kështu do kemi një pasqyrë të qartë mbi shtrirje dhe numrin e të infektuarve.

Vetëm kështu mundë të jemi të sigurtë,duke e vënë në kontrollë situatën mund të fitojmë luftën me coronavirusin,tha Ziadin Sela lidhur me mënyrën e menaxhimit të situatës lidhur me luftimin e pandemisë nga ana e organeve kompetente.