Ziadin Sela / Bullgaria duhet të njohë pakicën maqedonase

96

Bullgaria duhet të njohë pakicën maqedonase, thotë udhëheqësi i Aleancës për Shqiptarët, Zijadin Sela në një intervistë për TV 24. Ai thotë se ka vende të tjera që kanë mosmarrëveshje me fqinjët e tyre, ato mund të mos zgjidhen ende, por ato janë ende pjesë e BE.

“Nëse fqinjësia e mirë është një nga përparësitë dhe kushtet kryesore për t’u bashkuar me BE, unë mendoj se fqinjët duhet të njohin njëri-tjetrin. Pa të, është e kotë të hapësh tema të tjera. “Kjo do të thotë që fqinjët duhet të njohin pakicat e tyre, ne këtu në Maqedoni pakicën bullgare dhe në Bullgari pakicën maqedonase,” tha ai.

Ai thotë se Maqedonia gjithashtu duhet të shohë nëse “oborri i saj është i pastër”, duke treguar literaturën shkollore nga aspekti i shqiptarëve dhe gjuha shqipe si gjuhë zyrtare në vend. Këto çështje dhe mosmarrëveshja me Bullgarinë, sipas Selës, duhet të diskutohen në një takim udhëheqës

linku https://faktor.mk/bugarija-treba-da-go-priznae-makedonskoto-malcinstvo-poracha-sela