Vuçiq i’u drejtua kombit: Shpjegoi pse nuk ka firmosur asgjë në Ohër?!

26

Dje patëm një raund dialogu që fuqitë evropiane dhe botërore e bënë shumë të rëndësishme në media. Bisedimet nuk janë asnjëherë të lehta sepse palët janë të kundërta dhe kanë interesa të ndryshme, tha presidenti serb Aleksandar Vuçiq në një konferencë për media të organizuar një ditë pas takimit me kryeministrin e Kosovës, Aljbin Kurti, i cili u mbajt në Ohër me ndërmjetësimin evropian.

Vuçiq tha se ditëve të kaluara ishte ekspozuar ndaj një orteku të pavërtetave si në vend ashtu edhe në botë.

Vuçiq lexoi të gjithë aneksin në konferencë.

Kjo nuk është veçanërisht e vështirë për ne.

“Do të ketë shumë gjëra më të vështira për ne në të ardhmen”, tha Vuçiq.

Ai ka theksuar se Serbia nuk varet më vetëm nga vullneti i mirë i Prishtinës. Tashmë nga shkalla në të cilën jemi gati të bëjmë disa gjëra kur flasim për rrugën evropiane.

Ai ka theksuar se nuk ka firmosur asgjë.

Unë nuk kam nënshkruar sepse Serbia është një vend i njohur ndërkombëtarisht dhe Kosova nuk është për mua. Dhe nuk dua të bëj marrëveshje juridike ndërkombëtare me Republikën e Kosovës – tha Vuçiq.

Ai tha se vijat e kuqe janë kundërshtimi i njohjes së Kosovës si shtet i pavarur dhe anëtarësimit të Kosovës në OKB.

Megjithatë, ai shtoi se Serbia është e gatshme të punojë në zbatimin deri në këto vija të kuqe.

Kujtojmë se pas takimit të djeshëm përfaqësuesi evropian Josep Borej tha se është arritur një marrëveshje.

Marrëveshja është arritur në fund të shkurtit dhe sot është biseduar se si do të zbatohet, tha Josep Borej.

U pajtuam se si do të kryhet zbatimi, kur dhe kush duhet ta bëjë atë, sqaroi ai, duke shtuar se Kosova dhe Serbia janë pajtuar për aneksin për zbatimin e marrëveshjes.