Vuçiç shpallë gjendje të jashtëzakonshme në Serbi, deri tre vite burg për ata që shkelin urdhërat për izolim

229

Presidenti serb Aleksandër Vuçiç sonte ka shpallur gjendje të jashtëzakonshme në Serbi përshkak të përhapjes së Koronavirusit.

Serbija sot është në luftë me kundërshtarë të padukshëm. Patjetër të bëjmë të pamundurën për ti ndihmuar njerzit  me theks të veçantë të moshuarit. Për këtë arsye vendosëm të shpallim gjendje të jashtëzakonshme në gjithë teritorin e Serbisë.

Vendimi nuk ishte lehtë për tu sjellur, por askush deri tani nuk është ballafquar me diçka të tillë. E mbyllim jetën  për të ruajtur jetët” tha Vuçiç.

Në Serbi deri tani kemi 48 raste me koronavirua prej të cilëve sipas Vuçiçit, dy nga to janë në gjendje të rëndë.

Ai tha se gjendja e jashtëzakonshme hynë menjëher në fuqi dhe mes të tjerash parasheh mbylljen e të gjitha çerdheve, shkollave dhe universitetet, kufizim të kohës së punës në restotante dhe kaffeteri. Vuçiç tha se të gjithë të huajt që futen në vend do të futen 14 ditë në karantin. Vetëizolim prej 14 ditë është e detyruar për gjithë shtetasit e Serbisë që vijnë nga jashtë, ndrësa ata që vijnë nga vendet e si Italija, Spanja vetëizolim 28 ditë.

Për ti mbrojtur personelin mjeksorë spitalet do ti ruaj ushtria. Për ata që sdo ti respektojnë rregullat rezikojnë burg prej 3 vitesh.