VMRO-PP: BDI nuk ka të drejtë morale të kërkojë korigjim të njësive zgjedhore

284

VMRO Partia Popullore përmes një komunikate për media ka hedhur akuza mbi Bashkimin Demokratik për Integrim lidhur me korigjimin e njësive zgjedhore, informon Zhurnal.

Siç potencojnë nga kjo parti, BDI-ja është fajtori kryesor për këtë gjendje dhe nuk ka të drejtë morale e as politike të kërkojë korigjim të njësive zgjedhore.

Sipas tyre, BDI së bashku me VMRO-DPMNEnë janë fajtorët kryesor pse në Maqedoni ende nuk ka regjistrim të popullsisë që nga viti 2001.

“Duam të potencojmë se BDI nuk ka të drejtë morale e as politike për të kërkuar këtë gjë. Së pari, siç e dimë, BDI së bashku me VMRO-DPMNE-në janë fajtorët kryesorë për atë pse nuk kemi regjistrim të popullsisë, ndërsa pa regjistrim mundemi vetëm përmes syrit të vlerësojmë cila njësi zgjedhore është më e madhe cila më e vogël. E dyta, BDI ishte kundërshtari më i madh i iniciativës që Maqedonia të jetë me një njësi zgjedhore. VMRO PP atëherë u bëri thirje shqiptarëve se me këtë rast do të fitonin, dhe për këtë do të korigjoheshin të gjitha parregullsitë të cilat dalin nga numri i votuesve sipas njësive zgjedhore. Kështu që për këtë iniciativë e pabazë është të flitet veçanërisht përshkak faktit që nuk është përmbushur kushti kryesor sipas të cilës do të mund të qendiseshin njësi zgjedhore”, thuhet në reagimin e VMRO Partisë Popullore.

Ndryshe, Bashkimi Demokratik për Integrim së fundmi kishte kërkuar që të përmirësohen njësi zgjedhore dhe kufijt e tyre përshkak se siç thonë, nuk janë të barabarta të gjitha votat e qytetarëve.