VMRO-DPMNE / Pushteti qeveritar i korruptuar po e keqpërdor situatën e jashtëzakonshme -në vend t’u kthejë qytetarëve ajo u merr

203

Maqedonia dhe qytetarët e saj paguajnë çmimin për paaftësinë dhe korrupsionin e LSDM-së dhe të Zoran Zaevit. Vendi është i mbyllur, qeveria po abuzon me gjendjen e jashtëzakonshme dhe numri i të vdekurve dhe të infektuarve rritet çdo ditë, tha VMRO-DPMNE në një deklaratë për publikun.

“LSDM është vonuar me masat ekonomike. Ekonomia është në të kuqe. Masat janë aq jopopullore dhe të pa zbatueshme sa shumë biznesmenë vendosin të mbajnë vetë barrën e krizës. Ndërsa të gjithë në rajon ndan deri në 40 herë më shumë se Maqedonia për biznes dhe qytetarë, qeveria e LSDM-së po rrit taksën e akcizës për karburantet “, thanë nga partia.

VMRO-DPMNE thotë se në vend që LSDM-ja t’u jepte , ajo merr nga qytetarët.

“Masat e kujdesit shëndetësor nuk janë më të mira. Burimet elementare mungojnë, protokollet e më përgjegjësve nuk respektohen dhe ato janë të improvizuara me masat që rezultojnë në një rritje të vazhdueshme të numrit të qytetarëve të sëmurë dhe të vdekur. Personeli mjekësor ka mbetur pa pajisje të përshtatshme mbrojtëse. Ata nuk kanë vizira, maska, ose dorezat. Kjo është arsyeja pse mbi 17% e të infektuarve janë mjekë ”, tha VMRO-DPMNE

Deklarata shtoi se qeveria, në vend që të krijonte mënyra të reja për t’i marrë ato, duhet të fillojë t’u japë atyre sot qytetarëve dhe bizneseve!