VMRO-DPMNE: Për shkak të Zaevit dhe Filipçes që nuk morën masa në kohë, Maqedonia përballet me një ndalim të ri të udhëtimit nga BE që nesër

57

Për shkak të Zaevit dhe Filipçes që nuk morën masa në kohë, Maqedonia po përballet me një ndalim të ri të udhëtimit nga BE që nesër, tha VMRO-DPMNE në një deklaratë për shtyp sot.

  • Për shkak të numrit të madh të personave të infektuar i cili mund të ishte parandaluar me masa në kohë, qytetarët maqedonas do të përballen me pamundësinë për të udhëtuar normalisht në BE. Ndalimi mund të nënkuptojë një ndalim të plotë të udhëtimeve jo thelbësore, por edhe procedura të mëdha për ata qytetarë që kanë nevojë për udhëtim. Për shkak të kokëfortësisë së Zaevit dhe Filipçes, tani të gjithë qytetarët do të vuajnë. Zaev dhe Filipçe nuk dëgjuan këshillën e VMRO-DPMNE-së për të futur me kohë rregulla më të rrepta në hyrje, të tilla si testimi i detyrueshëm, dhe vaksinimi masiv në një numër pikash, dhe tani kokëfortësia e tyre paguhet nga të gjithë. Maqedonia përsëri pëson humbje për shkak të injorancës dhe kokëfortësisë së dy njerëzve – Zaev dhe Filipçe, thonë nga partia.

Nga atje ata shtojnë se është koha për të qenë përgjegjës për të gjitha lëshimet. Është koha për ndryshim.