Video: Robotët plotësojnë mungesën e punëtorëve në Singapor / Nga banakierët deri te inspektorët

73

Pas përpjekjeve për të gjetur staf gjatë pandemisë, bizneset në Singapor po kthehen gjithnjë e më shumë në vendosjen e robotëve për të ndihmuar me një sërë detyrash, nga vëzhgimi i vendeve të ndërtimit deri te skanimi i rafteve të bibliotekave.

Qyteti-shteti mbështetet te punëtorët e huaj, por numri i tyre ra me 235,700 midis dhjetorit 2019 dhe shtatorit 2021, sipas Ministrisë së Punës, e cila vëren se si kufizimet në SOVID-19 kanë përshpejtuar “ritmin e adoptimit dhe automatizimit të teknologjisë” nga kompanitë. .

Në një kantier ndërtimi në Singapor, një robot me katër këmbë i quajtur Spot, i ndërtuar nga kompania amerikane Boston Dynamics, skanon copa balte dhe zhavorri për të kontrolluar ecurinë e punës dhe të dhënat kthehen në dhomën e kontrollit të kompanisë së ndërtimit. Gamon.

CEO i Gammon, Michael O’Connell tha se përdorimi i Spot kërkon vetëm një punonjës, në vend të dy të kërkuarve më parë për ta bërë punën me dorë.

“Zëvendësimi i nevojës për punë me zgjidhje autonome po fiton vrull të vërtetë,” tha O’Connell, i cili beson se pandemia në industri, e përkeqësuar nga pandemia, mbetet.

Ndërkohë, Bordi Kombëtar i Bibliotekës së Singaporit ka prezantuar dy robotë që lexojnë raftet e librave në një nga bibliotekat e saj publike që mund të skanojnë etiketat e 100,000 librave, ose rreth 30 për qind të koleksionit të saj, çdo ditë.

“Stafi nuk duhet të lexojë numrat një nga një në raft, gjë që redukton aspektet rutinë dhe intensive të punës”, tha Li Yi Fuang, ndihmës drejtor në Bordin e Bibliotekës Kombëtare.

Singapori ka 605 robotë të instaluar për 10,000 punonjës në industrinë e prodhimit, që është numri i dytë më i madh në nivel global, pas 932 në Korenë e Jugut, sipas një raporti të Federatës Ndërkombëtare të Robotikës për vitin 2021.

Robotët përdoren gjithashtu për detyrat me të cilat përballen klientët, me më shumë se 30 stacione metroje që kanë robotë që bëjnë kafe për pasagjerët.

Keith Tan, shefi ekzekutiv i Crown Digital, i cili krijoi robotin barist, tha se ndihmon në zgjidhjen e “dhimbjes më të madhe” në biznesin e shërbimit – gjetjen e stafit – ndërsa krijon pozicione të paguara mirë për të ndihmuar në automatizimin e sektorit.përcjell telegrami.mk