Universiteti Bullgar i Veliko Tërnovos ka hapur një degë në Maqedoni

69

Bullgari – Universiteti Bullgar i Veliko Tarnovos “St. Kirili dhe Metodi “do të hapin degën e saj në Maqedoninë Veriore, njoftoi Radio Kombëtare Bullgare.

Sipas korrespodentit të MIA-s nga Sofja, negociatat midis Universitetit të Veliko Tarnovos dhe Universitetit Ndërkombëtar Sllav “Gavrilo Romanovic Derzhavin” në Shën Nikollë zgjatën tre vjet.

Sipas Rektorit të Universitetit të Veliko Tarnovo, prof. Hristo Bondjolov, lajmi u njoftua nga Kryeministri Zoran Zaev në telefon disa ditë më parë.

  • Unë bisedova në telefon me Kryeministrin e Republikës së Maqedonisë Veriore Zoran Zaev dhe ai më siguroi se javën e ardhshme, në një seancë të Qeverisë së Republikës së Maqedonisë Veriore, do të merret vendimi për hapjen e një dege të Universitetit të Veliko Tarnovos “Shën Kirili dhe Metodi” Maqedonia Veriore. Ne do të takohemi së bashku – Bullgaria dhe Republika e Maqedonisë Veriore, për të ndërtuar urat e shkatërruara, njoftoi në një adresë video, prof. Bonjolov.

Nga viti i ardhshëm akademik, sipas programit të Universitetit të Maqedonisë Veriore, do të studiojnë më shumë se 100 master dhe rreth 50 studentë të doktoratës.