Tito Petkovski / Po të isha në vend të Talat Xhaferit, nuk do t’i shpallja zgjedhjet

330

Ish kryetari i parlamentit dhe deputeti i Tito Petkovski i tha kryetarit në detyrë Talat Xhaferi se nëse ai do të ishte tani në vendin e tij nuk do t’i thërriste zgjedhjet. Duke folur në “Brifingun e mëngjesit” të Slobodna TV, Petkovski thotë se nuk është e hijshme që kryetari i parlamentit nuk u thirr në mbledhjen e liderëve në të cilën ishte caktuar një datë për zgjedhjet e parakohshme. – përcjell news33.tv

“Ka pasur një takim të kryetarëve të partive politike. Ata nuk janë liderë, ata janë thjesht kryetarë partie. Një grup informal, i cili nuk ka as fuqi kushtetuese dhe as ligjore, ka pranuar dhe vendosur për shpërndarjen e parlamentit. Kushtetuta është e qartë – zgjedhjet mbahen pasi të shpërndahet Kuvendi, “thotë Petkovski.

Drejtuesi i NSDP, i cili është pjesë e koalicionit qeverisës, beson se qëndrimi i mirë i Zoran Zaev është që miratimi i ligjit për ndjekjen publike të jetë kusht për mbajtjen e zgjedhjeve. Ai thotë se është mirë që ligji të miratohet sa më shpejt që të mund të përmirësojë shanset tona për të filluar negociatat në BE.