“Telefon i prishur” / Bujar Osmani thotë se kemi marë datë nga BE, Shilegovi feston , Dimitrovi dhe Roth thonë të presim ?!

254

linku https://alfa.mk/rasipan-telefon-osmani-veli-dobivme-datum-shilegov-slavi-dimitrov-i-rot-velat-da-pochekame/

Telefon i prishur” apo përhapje e optimizmit të rremë nga qarqet në pushtet? Njëri krenohet se shtetit i është dhënë data e fillimit të bisedimeve, një tjetër thotë që duhet të presim,të kemi kujdes. Sipas Zëvendëskryeministrit për Integrime Evropiane, Bujar Osmanit Maqedonia tashmë ka marrë një datë të fillimit të bisedimeve, e cila duhet të konfirmohet nga Këshilli i BE-së këtë muaj më 24 mars , i cili tashmë është shtzer për shkak të koronavirusit.

“Informacioni që unë mora dhe është konfirmuar nga disa shtete anëtare rreth mesnatës së djeshme, nga përfaqësuesit e tyre që thanë se ishte arritur një konsensus dhe që vendet që më parë kishin dilema pranuan të fillojnë negociatat”, tha Bujar Osmani.

Ndërsa Bujar Osmani tingëllon shumë optimist, Ministri i Jashtëm Nikola Dimitrov mund të jetë pak më realist. Ai thotë se duhet të jetë i kujdesshëm në dritën e përvojave të hidhura të kohëve të fundit.

  • Do të jetë shumë e rëndësishme për ne të gjejmë një mënyrë për ta mbajtur atë më 24 mars, për ne, për publikun maqedonas. Unë do të thërrisja kujdes, mendoj se pas përvojave në 2018 dhe 2019, ne jemi të detyruar që njerëzit të jenë të kujdesshëm dhe të presin që puna të përfundojë plotësisht para se të dërgoni përshëndetje dhe mesazhe, tha Dimitrov.

Përballja me pretendimin e Osmani dhe Ministrit të Shtetit të Gjermanisë për Evropë Michael Roth, i cili ishte sot mysafir virtual në MPJ. Sipas tij, bisedimet ende duhet të zhvillohen, veçanërisht me Hollandinë skeptike dhe Danimarkën.

  • Kam pasur shumë diskutime dhe do të ketë ende shumë diskutime për vendimet e Këshillit, së bashku me miqtë tanë në Hollandë dhe Danimarkë. Unë jam optimist se do të kemi sukses të japim dritën e gjelbër të nevojshme në javët e ardhshme, ne po punojmë në mënyrë intensive, tha Roth.

Prandaj, kryetari i Shkupit tashmë po feston datën kur Maqedonia duhet të marrë në samitin e shtyrë në fund të marsit.

  • U mor një vendim për të filluar negociatat për anëtarësimin e plotë të Republikës së Maqedonisë Veriore në Bashkimin Evropian. Më në fund, pas një pritjeje të gjatë, shkroi Shilegov në Facebook.

Megjithëse disa politikanë qeveritarë po festojnë një datë, një deklaratë e postuar në faqen e internetit të Komisionit Evropian nuk përmend ndonjë datë bisedimesh për asnjë vend, është shkruar vetëm se për shkak të Kovid 19 shtyrja e samitit dhe menaxhimi i lartë i pandemisë është vënë në pritje. brenda BE-së.