Talat Xhaferi: Policia ka bërë në vendngjarje hetime, Kërmov do të duhet të paguajë dëmin e bërë

41

Kryetari i Kuvendit Talat Xhaferi tha sot për MIA-n se prokuroria duhet të vazhdojë procedurën.

Pas vazhdimit të seancës së 131-të dhe votimit të Rregullores së re të Kuvendit mbrëmë në sallën plenare, anëtarët e Ministrisë së Punëve të Brendshme inspektuan dëmin e shkaktuar në incidentin e shkaktuar nga deputetët e së majtës gjatë amendamentit. debat.

Kryetari i Kuvendit, Talat Xhaferi, ka thënë sot për MIA-n se prokuroria duhet të vazhdojë procedurën, qoftë pas raportit të policisë ose pas dëgjimit të asaj se çfarë ka ndodhur gjatë seancës, e cila është transmetuar drejtpërdrejt si në kanalin e Kuvendit ashtu edhe në internet. anën e Parlamentit.

Sasia e dëmit material do të bëhet e ditur më tej, thotë ai, por Xhaferi thekson se ajo do të duhet të kompensohet nga deputeti i Levicës, Borislav Kërmov, i cili e theu monitorin dhe inventarin tjetër në tryezën e kryesisë në sallën plenare.

“Nëse njëri nga punonjësit shkakton dëm në punë, ai paguan koston”, thekson Xhaferi dhe shton se kështu do të jetë edhe në këtë rast.

Për shkak të pamundësisë së mbajtjes së seancave plenare në sallën e konferencave nga sot deri në riparimin e dëmeve, ato do të mbahen në Sallën e Madhe me kupolë, ku përfshihet edhe adresimi nga ana e Sekretarit të Përgjithshëm të NATO-s, Jens Stoltenberg.

-Duke pasur parasysh se gjatë punimeve të sotme janë shkaktuar dëme materiale dhe është çaktivizuar sistemi i punës, seancat e Kuvendit deri në heqjen e dëmit dhe riparimin e pjesës së dëmtuar do të zhvillohen në sallën e Kupolës. Dhe aty do të mbahet seanca solemne e nesërme, tha kryetari i Kuvendit, Talat Xhaferi, pas vazhdimit të seancës së 131-të. Plenumi do të rifillojë punën pas kësaj seance sot në orën 11:00.

Deputetët e së majtës shkaktuan një incident dje gjatë debatit amendamentues për Rregulloren e re të Kuvendit. Borislav Kërmov theu një pjesë të inventarit, duke përfshirë një monitor nga tryeza e kryetarit dhe shpërndau fletë amendamentesh, dhe më pas atij iu bashkua Dimitar Apasiev.