Talat Xhaferi fjalim në shqip në Parlamentin Evropian, veç e parë nga VMRO-DPMNE që me ngritje padi,ia rrit rrejtingun ?!

67

lajmi interaktiv

Që nga 27 prilli i 2017 kur Talat Xhaferi u emërua Kryetar Parlamenti që sipas VMRO_DPMNE -së ishte jo valide zgjedhja e Talat Xhaferrit .Loja dhe bashkpunimi mes BDI-VMRO-DPMNE-së vazhdon fshehurazi,dhe sa herë ka nevojë nga defokusimi i gjërave VMRO-DPMNE meret a e keni vërejtur vetëm me Talatin nga BDI askë tjetër … Vmro-Dpmne ka kinse mbi 20 padi deri tash nëpër Prokurori të nivele të ndryshme të ngritura në RMV .Një fenomen Ronaldo në politikë VMRO_DPMNE sa herë sulmon Zaevin as edhe njëherë nuk prek me emër dhe mbiemër BDI ose Ali Ahmetin …nuk u dihet koalicioneve në të ardhmen…Interesant deri tash nuk pamë as edhe një padi funksionale nëpër gjykata të shëtitet Talat Xhaferi …Talat Xhafer fenomeni e di se në parlamentin europian mysafirit i lejohet në cilën gjuhë të dojë të flasë …rregull e KE -së…nuk ka pse këtu duhet shkulur flokët …por vetëm i bën VMRO-DPMNE si reklamë nacionaliste BDI-së -që u shëndrua në Parti e Gjelbërt në prag kampanje të zgjedhjeve lokale….për këso situata qesharake do kishte thënë EDI RAMA -ZHIVELI

Edi Rama Zhiveli -Gëzuar

============

lajmi aktiv që qarkullon

https://www.aktuale.mk/xhaferi-foli-shqip-ne-parlamentin-evropian-vmro-dpmne-ja-me-padi/

Xhaferi foli shqip në Parlamentin Evropian, VMRO-DPMNE-ja me padi!

30/06/2021

VMRO-DPMNE sot ka njoftuar se do të iniciojë kallëzim penal kundër kryetarit të Kuvendit, Talat Xhaferi për shkak të siç theksohet në kumtesën e tyre “shkeljen e Kushtetutës dhe ligjeve”.

Nga partia opozitare apelojnë deri te autoritetet dhe institucionet kompetente të reagojnë dhe ta dënojnë këtë hap.

VMRO-DPMNE e paralajmëron këtë hap pasi para dy ditësh kryetari i Kuvendit, Xhaferi para Komitetit për politikë të jashtme të PE-së është drejtuar me fjalim në gjuhën shqipe.

Interpelancë për Xhaferin sot ka paralajmëruar edhe “E Majta”, ndërsa mbështetje