Stoltenberg: NATO nuk do të lejojë konflikt të gjerë në Ballkan

37

Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s, Jens Stoltenberg, tha në Prishtinë më 20 nëntor se aleanca po shqyrton nëse është i nevojshëm shtimi i përhershëm i pranisë ushtarake në Ballkan. Stoltenberg i bëri këto komente duke iu referuar sulmit të armatosur të 24 shtatorit në Banjskë të Zveçanit. Stoltenberg, erdhi në Prishtinë pas vizitës në Bosnje e Hercegovinë ku tha se NAT0-ja është e shqetësuar me idetë e ndarjes dhe me ndikim rus.