Simovski-ESHS: Vetëm korona mund të shtyjë Regjistrimin ( video)

54

Drejtori i Zyrës Shtetërore të Statistikave, Apostol Simovski, tha sot se regjistrimi do të shtyhet vetëm nëse Komisioni për Sëmundjet Infektive vlerëson se nuk është e sigurt për ta kryer atë.

  • Të vetmit që mund të propozojnë shtyrjen e regjistrimit për shkak të Covid është Komisioni për Sëmundjet Infektive, nëse vlerësojnë se situata është e tillë që nuk mund të kontrollohet, ata duhet t’i japin një rekomandim Qeverisë për të marrë një vendim të tillë, Simovski i tha Kanal TV 5.

Ai thotë se kjo është një procedurë dhe se Komisioni vendos për këtë, kështu që Enti Shtetëror i Statistikave (ZSHS) nuk mund të ndikojë asgjë në atë pjesë.

  • Nëse ai jep një rekomandim, ai shkon në procedurë, në Shtabin e Krizave, pastaj në Qeveri. Sidoqoftë, në mënyrë që ne të shtyhemi ndoshta, Ligji duhet të ndryshohet në fund të fundit, që do të thotë ndryshim i zgjidhjes ligjore, dhe kjo është një procedurë e madhe, tha Simovski.

Ai thotë se ZSHS-ja po monitoron të gjithë situatën dhe përfundimisht nëse Komisioni bën një rekomandim dhe ai përpunohet, ata do të respektojnë të gjitha ato gjëra, por për momentin Zyra nuk mund dhe nuk ka autoritetin për të vlerësuar asgjë dhe të kërkojë ndonjë vonesë

Ndërkohë, faqja zyrtare në Facebook për Regjistrimin e ardhshëm 2021 në Republikën e Maqedonisë Veriore njoftoi se po përhapet dezinformata se tre ose katër regjistrues do të hyjnë në familje.

  • Ne i kërkojmë publikut të mos nënshtrohet këtyre provokimeve, të cilat shpresojmë të vijnë për shkak të mosnjohjes së Metodologjisë për zbatimin e # Census2021. Gjegjësisht, në secilën familje regjistrimi do të bëhet nga 1 (një) regjistrues.

Theksojmë se masat e kujdesit shëndetësor janë të nivelit absolut më të lartë dhe ato mund të shihen në lidhjen vijuese: http://popis2021.stat.gov.mk/Upatstva/Covi19Protokol_mk.pdf, thuhet në njoftimin zyrtar Regjistrimi i faqes në internet 2021.

Ndryshe, deri në orën 8.30 të mëngjesit të sotëm, gjithsej 47,794 persona janë regjistruar përmes aplikacionit për vetë-regjistrim.