Sildi Koqini / 𝐷𝑎𝑙𝑙𝑒̈𝑛𝑑𝑦𝑠ℎ𝑒 𝑏𝑢𝑘𝑢𝑟𝑜𝑠ℎ𝑒, 𝑎 𝑚𝑜𝑠 𝑣𝑗𝑒𝑛 𝑛𝑔𝑎 𝑆ℎ𝑞𝑖𝑝𝑒̈𝑟𝑖𝑎?

35

𝐷𝑎𝑙𝑙𝑒̈𝑛𝑑𝑦𝑠ℎ𝑒 𝑏𝑢𝑘𝑢𝑟𝑜𝑠ℎ𝑒, 𝑎 𝑚𝑜𝑠 𝑣𝑗𝑒𝑛 𝑛𝑔𝑎 𝑆ℎ𝑞𝑖𝑝𝑒̈𝑟𝑖𝑎?
𝐸𝑛𝑖 𝑣𝑗𝑒𝑛 𝑝𝑟𝑒𝑗 𝐶̧𝑎𝑚𝑒𝑟𝑖𝑒, 𝑚𝑒 𝑘𝑒̈𝑡𝑜 𝑚𝑖𝑙𝑒̈𝑟𝑎 𝑓𝑗𝑎𝑙𝑒̈ 𝑒 𝑚𝑒 𝑔𝑙𝑢ℎ𝑒̈ 𝑝𝑒𝑟𝑒̈𝑛𝑑𝑖𝑒?

𝘐𝘥𝘦𝘯𝘵𝘪𝘵𝘦𝘵𝘪 – 𝘯𝘫𝘦̈ 𝘬𝘰𝘯𝘤𝘦𝘱𝘵 𝘲𝘦̈, 𝘯𝘦̈ 𝘬𝘶𝘱𝘵𝘪𝘮𝘪𝘯 𝘵𝘳𝘢𝘥𝘪𝘤𝘪𝘰𝘯𝘢𝘭, 𝘦̈𝘴𝘩𝘵𝘦̈ 𝘯𝘫𝘦̈ 𝘨𝘳𝘶𝘱 𝘪 𝘬𝘢𝘳𝘢𝘬𝘵𝘦𝘳𝘪𝘴𝘵𝘪𝘬𝘢𝘷𝘦 𝘪𝘯𝘥𝘪𝘷𝘪𝘥𝘶𝘢𝘭𝘦 𝘲𝘦̈ 𝘦 𝘥𝘢𝘭𝘭𝘰𝘫𝘯𝘦̈ 𝘪𝘯𝘥𝘪𝘷𝘪𝘥𝘪𝘯 𝘯𝘨𝘢 𝘯𝘫𝘦𝘳𝘦̈𝘻𝘪𝘵 𝘦 𝘵𝘫𝘦𝘳𝘦̈. 𝘚𝘵𝘶𝘥𝘪𝘦𝘴𝘪𝘵 𝘦 𝘬𝘢𝘯𝘦̈ 𝘭𝘪𝘥𝘩𝘶𝘳 𝘪𝘥𝘦𝘯𝘵𝘪𝘵𝘦𝘵𝘪𝘯 𝘮𝘦 𝘮𝘰𝘴𝘩𝘦̈𝘯, 𝘪𝘥𝘦𝘯𝘵𝘪𝘵𝘦𝘵𝘪𝘯 𝘦𝘵𝘯𝘪𝘬, 𝘱𝘳𝘰𝘧𝘦𝘴𝘪𝘰𝘯𝘢𝘭, 𝘱𝘰𝘭𝘪𝘵𝘪𝘬 𝘥𝘩𝘦 𝘬𝘦̈𝘴𝘩𝘵𝘶 𝘮𝘦 𝘳𝘢𝘥𝘩𝘦̈.

Në një nga trajnimet që kam marrë pjesë u pyetëm se cili ishte identiteti ynë social, me çfarë e lidhim ne veten.

Instiktivisht kam përmendur Çamërinë, si elementi dallues i cili, më së shumti, përfaqëson atë që unë jam dhe atë që unë dua. Jam rritur me historitë e gjyshit për shtëpinë e bukur rrethuar me ullinj, jam rritur duke dashur vallen, këngën, historinë e Çamërisë.

Ama kaq nuk mjafton…
Unë mendoj që njeriu bën zgjedhje në jetë, zgjdhje të cilat i mendon të arsyeshme për stadin që është, dëshirat dhe nevojat që ka.

Para 3 muajsh, krejt rastësisht dhe pa menduar asnjëherë se si do shkonte, unë bëra zgjedhjen time. Zgjedhje për të cilën në këto momente ndihem krenare.

Unë nuk e shoh PDIU thjesht si parti politike. E shoh si një grupim njerëzish që kanë të njëjtin synim si unë, Çamërinë. I shoh si një familje e madhe me të njëjtën shtëpi, Çamërinë.

Unë nuk do pranoj kurrë ta shoh PDIU-në thjesht si parti politike. Për mua është shumë më shumë se aq. Është e vetmja derë ku çështja Çame mund të gjejë zgjidhje. Dhe për mua kjo ka më shumë rëndësi se çdo post, çdo mandat, çdo qeveri.

Kam patur fatin të njoh njerëz që e duan kauzën po aq sa unë, njerëz që punojnë për të. Kam patur fatin të shoh nga afër punë reale, të shoh nga afër vështirësi reale dhe kam kuptuar diçka.
Çamëria ka nevojë për të gjithë ne. Çamëria ka nevojë të përfaqësohet. Çamëria ka nevojë të kujtohet. Çamëria ka nevojë të trashëgohet.
Është përgjegjësia e të gjithëve ne që e ndiejmë dhe duam çështjen, të mbajmë gjallë amanetin…

Unë mendoj që njeriu bën zgjedhje në jetë. Unë jam krenare për zgjedhjen time!

#NeNukHarrojmë#ÇamëriaNukHarron#ShqipëriaFiton#NënNjëFlamur#ShpëtimIdrizi9#MesilaDoda12