Sijarto kundërshton ndikimin e Gruevskit dhe thotë se nuk ka rëndësi se çfarë mendon Zaevi për situatën në Hungari

215

Ministri i Jashtëm hungarez Peter Szijjarto mohon ndikimin e ish-kryeministrit Nikolla Gruevski, i cili iku në Budapest dhe thotë se udhëheqësi social demokrat Zoran Zaev nuk e intereson atë që mendon për situatën e brendshme të Hungarisë.”Shpresoj të më llogaritni më serioz se sa dikush të më urdhërojë mua se kë duhet të takoj. Siç e dini, sot jam takuar me Ministrin e Punëve të Jashtme sepse jam duke ardhur edhe si Ministër i Punëve të Jashtme. “Por unë nuk shoh se cila është situata e diskutueshme për t’u takuar me përfaqësuesit e partisë sonë motra kur të vijë me ftesën e saj.”Ministri i Jashtëm hungarez u pyet gjithashtu si do të reagonte ndaj deklaratave të bëra në të kaluarën nga Zoran Zaev dhe partia e tij se ekziston një qeveri diktatoriale në Hungari dhe se Victor Orban është një diktator.”Nuk ka rëndësi se çfarë mendon zoti Zaev për situatën e brendshme të Hungarisë, sepse ai nuk është hungarez,” tha Siarto.

linku https://fokus.mk/sijarto-otfrla-vlijanie-od-gruevski-i-veli-ne-e-vazhno-shto-misli-zaev-za-sostojbata-vo-ungarija/