Shkup / Rekomandim për bankat që të paguajnë pensionet nga 28 Marsi

302

Qeveria ka rekomanduar që bankat tregtare më herët të sigurojnë pensione para 28 Marsit.

  • Zëvendëskryeministri për çështje Ekonomike dhe Koordinimin e resorëve të çështjeve Ekonomike Mila Jarovska iu drejtua Shoqatës së Bankave të Maqedonisë me kërkesë për shkak të shpalljes së gjendjes së jashtzakonshme lidhur me koronavirusin, që bankat të mundësojnë pagimin e pensioneve në pesë grupe të pensionistëve sipas masës së pensionit për ditë pune nga 25 mars 2020. Pas marrjes së një raporti nga Shoqata e Bankave të Maqedonisë, Zyra e Zëvendëskryeministrit për çështje Ekonomike dhe Koordinimin e resorëve të çështjeve Ekonomike Mila Jarovska ka propozuar, dhe qeveria ka pranuar të rekomandojë për bankat e biznesit të sigurojnë pensione nga 28 Mars, thuhet në një njoftim për shtyp nga press shërbimi i qeverisë.

Burimi: Qeveria e RMV