Secila parti me kandidatin e saj në zgjedhje – Zaevi: Në raundin e dytë do të mbështesim fituesin e së parës

51

Secili nga partnerët në koalicionin qeveritar LSDM, BDI, PDSH dhe Besa do të kenë kandidatin e tyre për qytetin e Tetovës në zgjedhjet lokale në tetor. LSDM e shpalli Hamdija Elezoviç si kandidate për Tetovën. Por, çka nëse LSDM nuk hyn në raundin e dytë për Tetovën? Cilin nga kandidatët e tjerë do të mbështesni?

Por sekretari organizativ i BDI -së Artan Grubi tha se do të kishte mbështetje nga partnerët e koalicionit vetëm në raundin e dytë, duke thënë se ishte i bindur se BDI -ja do të fitonte në raundin e parë.

“Sa i përket koalicioneve, ne jemi shumë të qartë se do të kemi koalicione në raundin e dytë në krahasim me atë që partitë opozitare shqiptare vendosën të qëndrojnë prapa VMRO-DPMNE duke u bërë shërbëtorë të asaj partie, për bashkëpunim në raundin e parë dhe pavarësisht shumë qartë “Ata janë kundër një koalicioni të tillë të mundshëm me partinë që i dëmtoi ata në të kaluarën, dhe sot ata po kthehen në vasalë të saj për të shpëtuar karrierën e tyre politike në 3 muajt e ardhshëm,” tha Artan Grubi.