Saranda Imeri flet e pa informuar për përfaqësimin e grave, ligji për zgjedhje definon mënyrën e përfaqësimit të gjinive në lista zgjedhore

35

Kryetarja e forumit të gruas Saranda Imeri si pjesë e grupit të “Zjarrit” gjatë takimit me banorët e Tetovës ka folur për përfaqësimin e gruas në listat zgjedhore dhe se përfaqësimi i gruas duhet të regullohet me ligj, duke haruar se kodi zgjedhor saktësisht neni 64 pika 5 definon përfaqësimin gjinorë në listat zgjedhore duke përshkuar kështu saktësisht atë që zonja Saranda Imeri ua referoi tetovarëve shkruan, Top24

Ligji për zgjedhje neni 64 pika 5 shënon ” Në listën e dorëzuar të kandidatëve nga pika (2) nga ky ligj për anëtarë të këshillit komunal dhe në qytetin e Shkupit nga pika (3) e këtij ligji, më së paku 40% e kandidatëve ju përkasin gjinisë më së paku të përfaqësuar, dhe ate në çdo të tretin ven më së paku një vend i takon gjinisë më së paku të përfaqësuar dhe në mënyrë plotësuese në çdo vend të dhjetë më së paku edhe një një vend” shkruhet në pikën 5 të nenit 64 të ligjit për zgjdhje.

Në fjalimin e saj në bazë të ligjit për zgjedhje premtimi i deputetes Imeri del të jetë një premtim bllof dhe i rejshëm pasi kjo normë e përfaqësimit është normë ndërkombëtare dhe e harmonizuar me ligjet e BE-së/Top24