Ramiz Merko vendos llambat me vlerë 110,000 euro në lumin Drin

50

Për ndezjen e Drinit, Ramiz Merko nga thesari komunal shpenzoi një shumë fantastike 110,000 euro, duke vendosur 300 llamba përgjatë gjithë shtratit të lumit, që nga ana tjetër kushtoi afërsisht 50,000 euro. Kjo shkaktoi reagime të forta, pakënaqësi dhe frikë te njerëzit e Strugës sepse llambat ishin vendosur nën ujë.

Ne jetojmë këtu pranë kalatës, kemi 5 nipër dhe mbesa, unë kam frikë. Tani po shikoj ujin për gjysmë metri, dhe kur ka shumë ujë nuk e di se si do të ishte, unë ‘ kam frikë të të them të vërtetën;

Nëse nuk do të kishte ndriçim, nuk do të lejoja një fëmijë, pa marrë parasysh, është e rrezikshme në Drin;

Ne shpesh vijmë në Strugë, dhe Drini është i bukur edhe pa ndriçim. Autoritetet duhet të marrin parasysh të gjithë situatën, sepse jo vetëm fëmijët, por edhe të rriturit, sidomos në mbrëmje në banjën e Drimot – janë pjesë e komenteve të qytetarëve.

  • larg nga mendja të harxhosh 100,000 euro për ndriçimin e Drinit në periudhën e verës po lahen edhe qytetarë të rritur në Drin,në këtokohëra komuna ka probleme shumë më të mëdha të pazgjidhura komunale – VMRO DPMNE reagon ashpër ndaj tekave të fundit të Kryetarit Merko.

Ne i bëjmë apel Komisionit Antikorrupsion dhe të gjitha institucioneve të tjera kompetente që të fillojnë një procedurë në të cilën ata do të rishikojnë të gjitha rrethanat e kësaj marrëveshjeje e cila nuk siguron ndonjë mbrojtje apo garanci për qytetin në lidhje me cilësinë e pajisjeve të instaluara. publikut nuk i është ofruar ndonjë detaj i detajuar ose një projekt nga i cili do të shohim një analizë nga ekspertët lidhur me atë se si do të pasqyrohet ky projekt në lidhje me jetën e lumit Drin, gjithashtu duhet të merret parasysh aspekti i sigurisë së notarëve – tha Mite Stefoski – Sekretar i Komitetit Komunal VMRO DPMNE.

Kujtesa e përjetshme e Strugës, ishte një qytet i bukur – shkruajnë banorët e Strugës që vërshuan në rrjetet sociale, duke kujtuar ngjarjen tragjike kur tre banorë të njohur të Strugës u vranë nga një goditje elektrike në pishinën e Strugës, por edhe dy fëmijë, vëllezër të mitur që vdiqën nga një goditje elektrike në një nga plazhet e Strugës.

  • A nuk e dinë ata sa jetë njerëzish janë marrë, a duhet akoma? Në vend që të ndriçojnë rrugët, ata kryejnë mashtrime. Ky nuk duhet të jetë rasti në Drin, veçanërisht pas rastit të një pishine. Instalimi, i vendosur në lartësinë e këmbëve të notarëve, do të tërhiqet me çdo ngjitje – këto janë disa nga komentet në rrjetet sociale.

Instituti Hidrobiologjik informon se ata nuk janë kontaktuar fare nga Komuna e Strugës për të kërkuar një mendim nëse një ndriçim i tillë është i dëmshëm për jetën e egër në lumin Drin. Redaktimi është në kompetencë të komunës së Strugës.