Qeveria me apel për qytetarët që kanë udhëtuar në vendet e prekura nga koronavirusi

197

Qeveria me apel për të gjithë qytetarët që kanë udhëtuar ose që kanë jetuar me persona të cilët kanë qenë në zonat e rrezikuara nga koronavirusi të mos shkojnë në punë, fakultet, shkolla dhe të paraqiten në numrat e qendrave mjekësore.

Vendet e rrezikuara janë: Lombardia, Veneto, Emilia Romagna, Piemonte- në Itali, si dhe Republika Popullore e Kinës, Hong Kong, Irani, Japonia, Macau, Filipinet, Republika e Koresë, Singapori, Tajvani.

Qeveria u rekomandon këtyre qytetarëve që menjëherë të kontaktojnë qendrat e shëndetit publik: në Manastir – 071 / 261-330, Veles – 071 / 219-278, Gjevgjeli – 078 / 545-444, Koçani – 071 / 373- 913, Kumanovë – 070 / 215-851, Ohër – 070 / 723-029, Prilep – 076 / 475-747, Shkup – 071 / 289-614, Strumic – 072 / 235-543, Tetovë – 075 / 240-464, Gostivar – 076 / 365-161, Shtip – 078 / 365-613, dhe në telefonin e Institutit të Shëndetit Publik – 078 / 387-194, si dhe në telefonine programit “Alo Doktor” – 02 / 15-123.