Qeveria e Shqipërisë 4 milion euro për një rrjet të furnizimit me ujë për Komunën Pustec,në Maqedoninë Perendimore Qeveria Zaev O cent ?!( video)

38

Lajmi interaktiv

Qeveria shqiptare edhe një herë tregoi se respekton dhe vlerson gjithë territorin e shtetit të përkufizuara me kufinj .Investimi në Komunën Pustec tregon dhe faktografon se kjo komunë është mbrenda territorit shqiptar po çkac se është shumicë dërmuesve e shtetasve shqiptarë të deklaruar për nga nacionaliteti maqedonas.Dhe tash po bën investimin më të madh deri tash Qeveria e Shqipërisë 4 milion euro për një rrjet të furnizimit me ujë për Komunën Pustec…ndërsa në Maqedoninë Perendimore Qeveria Zaev 1 dhe 2 asnjë investim nuk solli nga buxheti i shtetit ,ndërsa numri i popullatës shqiptare është fiu …fiu…fiu në krahasim me nacionalitetit maqedonas në Liqenas (Pustec ) edhe pse në vitin 2000 sipas ka pçasur 1120 banorë me nacionalitet maqedonas …

https://en.wikipedia.org/wiki/Pustec#People_from_Pustec

kjo sa për informatë krahasuese nuk do i marrim komunat me shumicë shqiptare Tetova,Gostivari,Dibra ,Kërçova,Struga por do e marim Komunën Haraçina -Shkup që udhëhiqet nga LSDM ku numri i maqedonasve është i vogël , Qeveria Zaev 2 mereni me mend te Kryetarja e vet nuk ka investuar as një cent për infrastrukturën e rrjetit të ujit dhe kanalizimeve fekale njësoj sipas njëjtave standarde si për Pustecin wikipedia viti2001…mos i kallxoni Zaevit 2 se preket ,është i ndjeshëm për parat dhe investimet në Maqedoninë Perendimore me kushtetutë e ka dhe me ligj për punën e Qeverisë për investim të barabartë në gjithë shtetin …pra mos i kallxoni se ka harruar ( pika që si bie se nga votat e shqiptarëve rrin në Qeveri dhe e mbështet koalicioni BDI+BESA+PDSH pra me 20 deputet)

====================================================

linku i lajmit aktiv që qarkullon

https://www.mkd.mk/makedonija/politika/vladata-na-albanija-dodeli-4-milioni-evra-za-vodovodna-mrezha-za-opshtina-pustec

Vasil Sterjovski, deputet nga Aleanca Maqedonase për Integrim Evropian (IAEA) në Parlamentin Shqiptar arriti të lobojë në Qeverinë Shqiptare për të alokuar fonde për ndërtimin e një rrjeti të furnizimit me ujë në Komunën e Pustec.

TIRANE
Qeveria e Shqipërisë ka ndarë 4 milion euro për një rrjet të furnizimit me ujë për Komunën e Pustec
Vasil Sterjovski, deputet nga Aleanca Maqedonase për Integrimin Evropian (IAEA) në Parlamentin Shqiptar arriti të lobojë në Qeverinë Shqiptare për të alokuar fonde për ndërtimin e një rrjeti të furnizimit me ujë në Komunën e Pustec.

Në nëntor, Sterjovski tha në një seancë plenare të parlamentit se komuna e Pustec ishte komuna e vetme për të cilën qeveria shqiptare nuk kishte planifikuar ndonjë investim në buxhetin 2021.

Sterjovski sot nga foltorja parlamentare në seancën plenare të legjislaturës falënderoi për fondet e alokuara nga Qeveria.

“Në emër të komunitetit maqedonas dhe komunës së Pustec, dhe në emrin tim personal, unë shpreh mirënjohjen time për qeverinë dhe kryeministrin Edi Rama për fondin prej katër milion eurosh për financimin e projektit të shumëpritur të infrastrukturës për furnizimin me ujë për të gjithë vendbanimet në komunën e Pustec, “tha Sterjovski.

Ai gjithashtu falënderoi koordinatorin e grupit parlamentar të Partisë Socialiste, Taulant Bala, i cili ndërmjetësoi për këtë fond me zyrtarët në Qeveri.

“Me këtë projekt, në vitin 2021, rreth 5,200 banorë të komunës së Pustec do të kenë 24 orë ujë të pijshëm. Për tre dekada, maqedonasit në zonën e Prespës janë përballur me një mungesë të ujit të pijshëm. Disa janë larguar nga zona, duke humbur shpresën se autoritetet mund të zgjidhin këtë problem jetësor të jetës dhe punës. “Unë besoj se Qeveria do të investojë në ndërtimin e sistemeve të furnizimit me ujë në fshatin Vrbnik dhe zonat e Golo Brdo dhe Gora,” tha Sterjovski.

Qeveria lokale e Pustec ka përgatitur një projekt që pritet të fillojë me realizimin vitin e ardhshëm, në mënyrë që banorët e kësaj komune maqedonase të kapërcejnë njëherë e përgjithmonë problemin tre dekadash, tha Sterjovski