Punëtorët grekë të shëndetit protestojnë mbi kushtet e koronavirusit

168

Qindra punonjës të kujdesit shëndetësor grek protestuan të martën ndaj kushteve të punës dhe mungesës së fuqisë punëtore dhe pajisjeve në spitalet publike gjatë pandemisë koronavirus, rapoton France24.

Demonstratat u organizuan që përkonin me Ditën Botërore të Shëndetit, sipas federatës së personelit spitalor.

“Ju na keni parë vetëm kur kemi mbuluar fytyrat”, shkruan në pankartën e një posteri të shtypur nga sindikatat në spital, duke mbajtur një fotografi të mjekëve që mbanin maska antikoronavirus.

Demonstruesit në spitalin e madh Evangelismos në Athinë qendrore mbajtën shenja që kërkonin punësimin e vendeve të punës, testimin e viruseve dhe pajisjet spitalore.