Pendarovski kundër Bujar Osmanit,për ndryshimet kushtetuese.

37

Presidenti Stevo Pendarovski nuk sheh nevojën për ndonjë ndryshim të Kushtetutës. Kur u pyet nga Free Press se cili është pozicioni i kreut të shtetit mbi propozimin e Ministrit të Punëve të Jashtme Bujar Osmani për të vendosur Bullgarët në preambulën e Kushtetutës, zyra e tij u përgjigj:

  • Një gjë e tillë as nuk kërkohet nga pala bullgare, as Presidenti nuk pret që ajo të ndodhë fare sepse miratimi dhe ndryshimet e mundshme të Kushtetutës janë ekskluzivisht e drejta dhe kompetenca jonë sovrane. Në këtë pikë, presidenti nuk sheh nevojë për ndonjë ndryshim të kushtetutës.

Ministri i Jashtëm Bujar Osmani tha sot se megjithëse askush nuk kishte kërkuar, ai sugjeroi që Bullgarët të përfshiheshin në preambulën e Kushtetutës për ta bërë më të lehtë organizimin dhe ushtrimin e të drejtave të tyre individuale dhe kolektive, në mënyrë që askush të mos mund të bënte fushatë që shteti të shtypte çdo qytetar për shkak të përkatësisë etnike të tyre.