Parlamenti Evropian kërkon nga Maqedonia fushatë zgjedhore pa gënjeshtra dhe frikësime

192

Eurodeputetët përgjegjës për marrëdhëniet me Maqedoninë Veriore në Parlamentin Evropian po kërkojnë një fushatë zgjedhore të besueshme, transparente dhe objektive pa dezinformata dhe frikësime.

“Më 15 korrik, njerëzit e Maqedonisë Veriore do të ushtrojnë të drejtën e tyre politike për të vendosur se kush do të qeverisë vendin për katër vitet e ardhshme, duke e udhëhequr atë përmes fazave kryesore të negociatave të vështira me BE”, tha raportuesi i Maqedonisë Veriore Ilhan Kucuk.
Mesazhi i tij përpara zgjedhjeve në veri të Maqedonisë, së bashku me kryetarin dhe nënkryetarin e Komitetit të Përbashkët Parlamentar, Andreas Schneider dhe Marion Ëalsman, është se zgjedhjet do të jenë një provë e pjekurisë politike të vendit.

Duke pasur parasysh krizën shëndetësore, eurodeputetët po u kërkojnë të gjithë aktorëve politikë të veprojnë me përgjegjësi.
“Ne u bëjmë thirrje autoriteteve të sigurojnë një proces të rregullt zgjedhor dhe masa mbrojtëse të duhura”, kanë shkruar eurodeputetët.