Nxënësit e shkollave të mesme nga komuna e Tetovës nga e mërkura do të vazhdojnë me protesta kundër mësimit në internet

228

Ata thonë se nuk kanë hequr dorë nga bojkoti i orëve të mësimit dhe se kërkesa e tyre e vetme është mësimdhënia me prani fizike.Përndryshe, Ministria e Arsimit dhe Shkencës u bëri apel të gjithë atyre që bojkotojnë mësimet që çdo ditë e humbur e shkollës të shkojë në dëm të drejtpërdrejtë të fëmijëve.

  • Në më pak se një javë, rreth 80 për qind e nxënësve në shkollat ​​e mesme dhe fillore janë bashkuar me sukses në mësimin në internet, dhe kjo përqindje është rritur vazhdimisht që nga fillimi i vitit. Të tjerët, studentë dhe mësues në arsimin fillor dhe të mesëm, raportuan se kishin vështirësi të përfshiheshin në mësimdhënien në internet, duke përmendur lidhjen e dobët të internetit ose mungesën e pajisjeve si arsyet më të zakonshme. Ministria e Arsimit dhe Shkencës është në koordinim me kryetarët e bashkive, qeveritë lokale dhe drejtorët e shkollave dhe po punon për të kapërcyer këto sfida, sipas ministrisë.
  • linku https://kanal5.com.mk/srednoshkolcite-od-opshtina-tetovo-od-sreda-kje-prodolzhat-so-protesti-protiv-onlajn-nastavata/a442240