Një Prokuror i Lartë Publik në Shkup ,mba lëndë të funksionarëve të BDI-së ,dhe nuk ia kthen Gjykatës së Apelacionit të gjykojë

39

Prokuroria e Lartë Publike në Shkup ka bllokuar çështjen e të dënuarve të shkallës së parë Ejup Alimi dhe Ismet Guri nga BDI me burgim dhe që nga nëntori i vitit të kaluar nuk e ka dhënë atë në Gjykatën e Apelit Shkup.

Kreu i Prokurorisë së Lartë të Shkupit është Mustafa Hajrulahi dhe çështja ka mbetur e lidhur me prokurorin Diljaver Bekteshi për muaj me radhë.

Megjithëse ligji ka afate udhëzuese që për një çështje të dhënë nga Gjykata e Apelit për një mendim, Prokuroria e Lartë duhet të përgjigjet brenda një muaji, prapëseprapë, këtu ligji nuk respektohet. Që nga 13 nëntori, dosja me të gjithë çështjen e Lartë nuk kthehet dhe nuk jep një mendim, për shkak të së cilës Gjykata e Apelit nuk mund të caktojë një seancë dhe të vendosë për ankesat e prokurores Fatime Fetai, si dhe të dënuarve me dënim jo te plotfuqishem per Ejup Alimin dhe Ismet Gurin.

SAKAMDAKAZHAM.MK i dërgoi një pyetje udheheqesit Mustafa Hajrulahit se kur do të jepet një mendim për këtë rast, dhe gjithashtu për t’u kthyer në Gjykatën e Apelit, por ne nuk morëm përgjigje. As Hajrulahi nuk iu përgjigj telefonatës.


“Çështja hyri në zyrën e regjistrimit më 12 nëntor të vitit të kaluar. Më 13 nëntor, ne e dërguam atë për një mendim në Prokurorinë e Lartë Publike. “Deri më sot, ne nuk kemi një përgjigje nga Prokurori i Lartë Publik i cili do të përfaqësojë prokurorinë para gjykatës sonë,” na tha Gjykata e Apelit në Shkup.

Guri dhe Alimi morën dënime të shkallës së parë me tre vjet e gjysmë burg për falsifikim të rezultateve të zgjedhjeve në Çair në favor të kandidatit për kryetar të BDI-së në zgjedhjet lokale të 2013-s.

https://lajmpress.org/lenda-per-dy-funksionare-te-bdi-se-eshte-ngaterruar-ne-prokurorine-e-larte-emrat/