Nisma “Spas za Gevgelija”kërkon nga Kryeministri shkarkim të Ministrit të Ekonomisë Kreshnik Bekteshit por edhe nismën nga prokuroria dhe anti-korupsioni

302

linku
https://lokalno.mk/spas-za-gevgelija-bara-premierot-da-go-razreshi-ministerot-bekteshi/

Nisma “Shpëtimi për Gjevgjelinë” sonte përmes statusit në Facebook kërkoi nga Ministri i Ekonomisë të mos luante me dinjitetin e qytetarëve të Gjevgjelisë dhe Juglindjes dhe kërkoi që kryeministri Zoran Zaev të shkarkojë Ministrin e EkonomisëKreshnik Bektesi, përndryshe gjithë qytetarët e regjionikt të Juglindjes do dalin në protesta çdo ditë.Ne po i themi Ministrit të Ekonomisë Bekteshi se ai nuk mund të luajë më me dinjitetin e qytetarëve të Gjevgjelisë dhe të Juglindjes. Durimi i njerëzve ka një fund. Vitin e kaluar këshilli dha një mendim negativ për minierën e arit në Kozhuf. Këtë vit ai kërkoi një mendim të dytë dhe përsëri u dha një mendim negativ. Disa ditë më parë, për herë të tretë, ai bëri kërkesë për një opinion për të njëjtën temë. Ky është një turp i paparë dhe një tallje e ligjeve dhe të drejtave të qytetarëve “, thuhet në iniciativë.

Ata i bëjnë thirrje prokurorisë publike të përcaktojë nëse ka pasur një abuzim të detyrës në këtë rast.

“Ne nxisim Prokurorinë Publike të përcaktojë nëse ka pasur abuzim të detyrës në këtë rast, dhe Komisioni Kundër Korrupsionit për të përcaktuar nëse interesi i drejtpërdrejtë material i Ministrit është në diskutim. Ne i kërkojmë kryeministrit Zaev që të shkarkojë Ministrin Bekteshi, përndryshe njerëzit nga Jug-Lindja do të dalin në rrugë “, thonë ata nga” Ruaje për Gjevgjeli “.