Nënkryetarja e LSDM-së Llukareska :Administratorët e Marrëveshjes kornizë nëse nuk tregojnë sukses, do të përshëndetemi . Nuk do t’i përkdhelim!

50

Nëse punonjësit sipas Marrëveshjes Kornizë që janë të vendosur në PRO nuk tregojnë rezultate në punën e tyre, atëherë do të duhet të themi lamtumirë me ta, tha drejtoresha e institucionit Sanja Lukarevska, e cila para disa ditësh u emërua nënkryetare e LSDM.

“I gjithë stafi në PRO janë pjesë e sistematizimit tonë që ne kemi ndryshuar në mënyrë që t’i marrim ato. Ata do ta kalojnë provën, ne nuk do t’i ledhatojmë. “Nëse ata nuk tregojnë rezultate, ne do të duhet të përshëndesim njëri-tjetrin siç duhet sepse asnjë drejtor që e do institucionin e tij dhe punon me ndërgjegje dhe ndershmëri, nuk do të dëshironte të kishte njolla në punën e tij,” tha Lukarevska për Televizionin 24.

Lidhur me vendimin e ish-drejtorit të Inspektoratit të Tregut, Stojko Paunovski, i cili refuzoi të pranonte punonjës sipas Marrëveshjes Kornizë, pas së cilës ai u pushua nga puna, Lukarevska tha se ishte vendim i tij personal dhe se ishte për respekt.

Sipas saj, gjendja në PRO është e ndryshme dhe atyre u mungon stafi.
Paunovski, i cili ishte gjithashtu mysafir në TV 24 sonte, tha se nuk mund ta pranonte stafin e ofruar sepse ata kishin një arsim joadekuat, dhe jo sepse ishin shqiptarë.

“Nuk është çështje e sfidimit, unë thjesht po kërkoja drejtësi dhe po mbroja institucionin,” tha Paunovski.

Ai nuk e sheh shkarkimin, siç theksoi ai, si një dënim. Ai gjithashtu tha se do të kërkonte falje për publikun dhe do të përgëzonte drejtorin e ri në detyrë nëse ai mund të pranonte 35 personat që janë caktuar për punësim.Zëvendës Kryeministri për Luftimin e Korrupsionit Ljupço Nikollovski tha se shkarkimi i drejtorit të Inspektoratit Shtetëror të Tregut, Stojko Paunovski, është në përputhje me ligjin dhe Kodin e Etikës për anëtarët e Qeverisë dhe mbajtësit e funksioneve publike.

https://www.slobodnaevropa.mk/a/31265596.html