Ndryshime në Kodin Penal/ Sulmi ndaj gazetarit do të trajtohet si sulm ndaj një zyrtari dhe do të burgoset

160

Zëdhënësi i Ministrisë së Drejtësisë, Aleksandar Vidinovski, njoftoi se përmes ndryshimeve në Kodin Penal, sulmi ndaj gazetarëve do të trajtohet si sulm ndaj një zyrtari, për të cilin parashikohen dënime me burg.

  • Këto ndryshime në Kodin Penal në Ministrinë e Drejtësisë tashmë janë bërë, dërguar në Qeveri dhe janë vënë në dispozicion për inspektim. Pas përfundimit të periudhës për vërejtje, ata do të votohen nga Qeveria dhe do të dërgohen më tej në procedurën parlamentare. Pritjet janë që në gjysmën e dytë të majit ata të jenë para deputetëve për votim, tha Vidinovski për emisionin “25 Minuta”.
    Sipas zëdhënësit të Ministrisë së Drejtësisë, përveç gazetarëve, punonjësit e medias, dmth kameramanët janë përfshirë gjithashtu në ndryshimet në ligj.
  • Ne shpesh flasim për sulme ndaj gazetarëve, por fakti është se kameramanët në terren janë gjithashtu shënjestër e sulmeve, fyerjeve dhe kërcënimeve. Me ndryshimet në Kodin Penal dhe sulmin ndaj tyre do të konsiderohet sulm ndaj një zyrtari, tha Vidinovski.