Ministri i Bujqësisë Arjanit Hoxha / Ka probleme lidhur me kanalin e vaditjes Raven – Reçicë, por ka lëvizur nga pika zero

76

Ndërtimi i kanalit të ri të ujitjes Raven – Reçicë ende është duke u shpronësuar, por po bëhen gjëra për të kapërcyer ato vështirësi, tha sot ministri i Bujqësisë Arjanit Hoxha.

-Prej kurë se jam emëruar ministër, kanali Raven-Recica tashmë është zhvendosur nga pika zero ku ishte për shkak të shpronësimit, më duhet të them se ishte një çështje institucionale, ne ende kemi probleme, por ata tashmë po ecin përpara dhe ne presin që e para të përfundojë vitin e ardhshëm pjesa, pra faza e duhur e sistemit të mbyllur të Raven Recica, e ndjekur nga faza e dytë e lidhjes së kanaleve të vjetra ku i gjithë rajoni i Pollogut do të duhet të ujitet, tha Hoxha, duke iu përgjigjur gazetarëve ‘pyetje pas lëshimit të kartave të “vajit jeshil”.

Ai informoi se po punohet për përmirësimin e gjendjes së kanalit Radiovce – Xhepçisht

  • Disa muaj më parë ne ishim në kanalin Radiovce – Xhepçisht i cili është 17 km ku ka përfunduar procedura e tenderit për përzgjedhjen e një kontraktori për pastrimin e atij kanali dhe pres në javët e ardhshme të di se kush do të jetë kontraktori dhe të filloj procedura. Ne jemi duke pritur për miratimin nga komuna e Tearcës për një projekt IPA nga delegacioni evropian për sistemin e ujitjes si një shtrirje e atij kanali, tha ministri.

Në gusht 2018, u vendos gur themeli për ndërtimin e një sistemi të ri të ujitjes Reçicë-Raven, i cili do të mbulojë një pjesë të luginës së Pollogut në veri të autostradës Shkup-Tetovë-Gostivar. Pas ndërtimit, është planifikuar të ujitet potenciali 3250 hektarë tokë bujqësore që shtrihet në zonën e Gostivarit, Vrapçishtës, Bogovinës dhe Tetovës. Vlera e përgjithshme për ndërtimin e sistemit të ujitjes është gati 15 milionë euro.