Mickoski: Pranojmë që pragu për listat e pavarura të jetë një përqind

34

Kreu i VMRO-DPMNE-së, Hristijan Mickoski, thotë se është e pranueshme për partinë edhe nëse nuk ka fare prag se sa nënshkrime duhen që një listë e pavarur të paraqesë kandidaturën në zgjedhjet lokale. Sipas deklaratës së sotme të Mickoskit, çdo zgjidhje për listat e hapura është e pranueshme për opozitën.

“Çdo gjë që ata mendojnë se duhet të jetë në drejtim të zgjedhjeve të mira, të drejta dhe cilësore demokratike, VMRO-DPMNE-së do ta pranojë. Ata nuk donin lista të hapura, ne pranojmë – le të mos ketë lista të hapura. Ata duan të zvogëlojnë nga dy në një, le të mos ketë prag, nëse mendojnë se duhet të jetë kështu”, tha Mickoski.

Kreu i VMRO-DPMNE-së thotë se në negociatat për ndryshimet në Kodin Zgjedhor, propozimi për rritjen e pragut për kandidatët e pavarur erdhi nga qeveria, për të cilën ata si opozitë ranë dakord vetëm që të ketë zgjedhje të drejta dhe demokratike. E njëjta gjë është e vërtetë me kërkesat e listës së hapur.

“Partitë më të vogla kërkuan lista të hapura. VMRO-DPMNE u pajtua. Pastaj ndryshuan mendje,VMRO-DPMNE-së u pajtua përsëri. Qeveria ka kërkuar gjithashtu që të ngrejë pragun për ato lista që kanë nevojë për nënshkrime për tu dalluar. Meqenëse kjo ishte një kërkesë nga qeveria, VMRO-DPMNE vetëm për të pasur zgjedhje të ndershme dhe demokratike dhe në ato negociata tha “ashtu siç mendoni, ashtu do të pranojmë”. Pastaj shohim se partnerët më të vegjël të koalicionit u tërhoqën nga ai pozicion.

VMRO-DPMNE-së shprehu mirëkuptim për pozicionin e partive më të vogla politike, e mbështeti atë dhe qëndrimi i VMRO-DPMNE-së ishte le të pajtohen në koalicionin qeveritar, ne do të pranojmë gjithçka për të cilën ata bien dakord”, tha Mickoski.