Mickoski: I bëj thirrje Kovaçevskit të mbajë zgjedhje referendumi, ai është për propozim, ne jemi kundër, populli të vendosë në zgjedhje

32

Lideri i VMRO-DPMNE-së Hristijan Mickoski në sonte në emisionin “Fli nëse mundesh” në Alpha Tv, e thirri Dimitar Kovaçevskin nëse beson se propozimi francez është i mirë për vendin dhe për të ardhmen e qytetarëve, kur të kthehet nga Brukseli të pranojë zgjedhjet e parakohshme parlamentare, të cilat sipas tij do të jenë zgjedhje referendumi ku do të vendosin qytetarët, jo zgjedhje për pushtet.

  • Nëse Dimitar Kovaçevski beson se ky është një propozim i mirë, nëse e do vendin dhe popullin e tij, le të vijë nga Brukseli dhe t’u thotë: “O popull, unë do të ulem me opozitën dhe do të organizoj zgjedhje të parakohshme në tetor ose nëntor, do Mbroni këtë tezë “Është një propozim i mirë për të ardhmen, opozita do të sulmojë, por le të vendosë populli, në referendum”. Këto nuk janë zgjedhje për pushtet, janë zgjedhje referendumi, thotë Mickoski.
  • burimi i lajmit https://vesnik.com/node/261737